Hans van Klink

Hans van Klink“Mijn werkzame leven tot nu toe, vanaf 1974, heeft zich gekenmerkt door een COMBINATIE van actieve hulpverlening (brandweer) en werken in de sector zorg- en welzijn, als B-verpleegkundige. Juist die combinatie van beiden heeft gemaakt dat ik mij verder ben gaan bekwamen in al wat met het psychisch welzijn van de mens én de bedreigingen daarvan, op mijn pad kwam. 

Allereerst de opleiding HBO-psychologie (SPSO, Utrecht) gevolgd door de opleiding ‘trauma, diagnostiek, reïntegratie (Schouten en Nelissen Academie) en diverse workshops en deeltijdopleidingen (waaronder EMDR) 

Vanaf 2004 heb ik een actieve rol vervuld in de oprichting van de bedrijfsopvang bij Brandweer Hollands Midden (Hillegom e.a.) en thans werk ik vanuit de overtuiging dat schokkende gebeurtenissen binnen het werk (zowel in hulp- en dienstverlening als in zorg en welzijn) kunnen leiden tot burnout of ptss of anderszins langdurige uitval. 

Vanuit deze overtuiging wijd ik mij hier nu fulltime aan: zowel in de individuele psychosociale begeleiding als in voorlichting/les in collegiale opvang. 

Mijn grootste hobby is schrijven. Ik heb inmiddels zes publicaties op mijn naam staan. Mijn laatst uitgegeven boek betreft een boek over ‘psychiatrische casuïstiek in verhalende vorm’, wat onder de titel ‘Te Gek’ is uitgegeven bij Uitgeverij Free Musketeers.”